Aparılan son araşdırmalar göstərir ki, qısa zaman ərzində dondurulmuş meyvələr tərkibində olan xeyirli xüsusiyyətlərini, günlərlə mağaza rəflərində qalan meyvələrdən daha çox qoruyub saxlayırlar.
Psixoloq.az xəbər verir ki, məlum olub ki, dondurulmuş meyvələrin 70% - nin tərkibində vitamin və antioksidantlar təbii meyvələrdən daha çoxdur.
Bu faktın təsdiqlənməsi üçün ingilis alimləri bir çox araşdırmalar aparılıb. Tədqiqatlar təsdoq edib ki, C vitamini, polifenol, lyutein, mikroelementlər və digər xeyirli maddələr dərhal dondurulduqda öz xeyirli xüsusiyyətlərini daha uzunmüddətli saxlaya bilirlər. Bununla bərabər bu uzun zaman ərzində bu xeyirli xüsusiyyətlər aktivliyini itirmir.